Bespaar Magazine
You Are Reading
Hoe bespaar je geld met koken?
0

Hoe bespaar je geld met koken?

Koken kan een dure hobby zijn. Het is gemakkelijk om je te buiten te gaan aan ingrediënten, recepten, en keukengerei. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met deze tips zul je minder tijd in de keuken doorbrengen en meer geld in je portemonnee

Maak een plan

Maak een boodschappenlijstje voor je boodschappen gaat doen, zodat je weet wat je voor elk recept of maaltijd nodig hebt. Dit helpt impulsaankopen te vermijden van dingen als snacks of chocoladerepen als ze niet nodig zijn voor de maaltijd die aan de beurt is.

Kies je vlees zorgvuldig

Kook met goedkopere stukken vlees, want die zijn net zo smaakvol als duurdere vleessoorten, maar kosten veel minder per pond (of kilo).

Seizoensproducten

Koop liever producten van het seizoen dan producten van buiten het seizoen, die vaak van ver verscheept worden. Dit bespaart je niet alleen geld, het zal ook beter smaken omdat het op zijn versst is

Kook helemaal zelf

In plaats van bewerkte voedingsmiddelen te kopen, kook je maaltijden van de grond af aan. Zo weet je precies wat er in je eten gaat en kun je ongezonde toevoegingen vermijden. Het kost misschien iets meer tijd om vanaf nul te koken, maar het is het op de lange duur waard!

Winkel bij groothandels

Bulkwinkels bieden geweldige aanbiedingen voor voedsel dat in grote hoeveelheden is voorverpakt. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op dingen als granen, noten en gedroogde vruchten.

Plan je restjes

Kook extra eten zodat je restjes hebt voor de lunch of een ander avondmaal later in de week. Niet alleen bespaar je zo geld, maar het helpt ook voedselverspilling tegen te gaan.

Kook samen met anderen

Samen met anderen koken kan zowel leuk als voordelig zijn. Verdeel de kosten van de ingrediënten over meerdere mensen en kook dan samen als groep. Je kunt nieuwe recepten uitproberen en daarbij geld besparen!