Bespaar Magazine
You Are Reading
10 tips om te besparen op je telefoonkosten
0

10 tips om te besparen op je telefoonkosten

In de wereld van vandaag lijkt het bijna onmogelijk om zonder een mobiele telefoon te leven. Het is een essentieel hulpmiddel geworden voor communicatie, werk en vermaak. Maar met de groeiende afhankelijkheid van smartphones komen ook stijgende kosten. Als je op zoek bent naar manieren om te besparen op je telefoonkosten, ben je hier aan het juiste adres. 

In dit artikel delen we handige tips en strategieën om jouw mobiele leven budgetvriendelijker te maken!

1. Kies het juiste telefoonabonnement

Het begint allemaal met de juiste keuze van je telefoonabonnement. Voordat je een abonnement afsluit, is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je precies wil. Hoeveel data, belminuten en sms’jes heb je eigenlijk nodig? Als je voornamelijk gebruikmaakt van wifi en apps voor communicatie, kun je misschien een kleiner abonnement kiezen. Zorg ervoor dat je het abonnement aanpast aan je werkelijke gebruik om onnodige kosten te vermijden.

2. Overweeg een refurbished telefoon

Een groot onderdeel van je telefoonkosten is natuurlijk de aanschaf van je telefoon zelf. Voor een modern toestel ben je al snel honderden euro’s kwijt. Gelukkig kan ook dit goedkoper, door te kiezen voor een refurbished telefoon. Hierbij is het wel belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Omdat Apple relatief weinig modellen heeft zit je met een refurbished iPhone van een professionele aanbieder eigenlijk altijd goed. Deze telefoons zijn netjes hersteld en functioneren weer als nieuw, zodat je er lang mee vooruit kan.

3. Controleer je mobiele dataverbruik

Mobiele data is vaak de grootste boosdoener als het gaat om hoge telefoonkosten. Om dit onder controle te houden, kun je regelmatig je dataverbruik controleren. Veel smartphones hebben ingebouwde tools om dit te meten. Als je merkt dat je te veel data verbruikt, kun je overwegen om bepaalde apps of functies uit te schakelen wanneer je niet op wifi bent.

4. Gebruik gratis Wi-Fi wanneer beschikbaar

Maak optimaal gebruik van gratis wifi wanneer je het tegenkomt. Of je nu in een café, bibliotheek of bij vrienden bent, wifi is een geweldige manier om je mobiele data te sparen. Wees echter voorzichtig bij het verbinden met openbare wifi netwerken, omdat deze niet altijd veilig zijn.

5. Voorkom overmatig roamen

Wanneer je naar het buitenland reist, kunnen de kosten voor dataroaming snel oplopen. Schakel roaming uit wanneer je niet actief gebruikmaakt van je telefoon en koop een lokale simkaart of speciale reisbundel om kosten te beperken.

6. Beperk premium sms-diensten en in-app aankopen

Soms kun je ongemerkt terechtkomen in premium sms-diensten of in-app aankopen, die extra kosten met zich meebrengen. Zorg ervoor dat je weet waar je toestemming voor geeft en overweeg om deze functies uit te schakelen als je ze niet gebruikt.

7. Verander van abonnement en provider

Periodiek je telefoonabonnement en serviceprovider heroverwegen kan ook lonend zijn. Andere providers bieden mogelijk gunstigere tarieven of speciale deals. Vergelijk de tarieven en de dekking voordat je een definitieve beslissing neemt.

8. Apps voor bellen en chatten

Overweeg het gebruik van apps zoals WhatsApp, Skype of Viber voor internationale telefoongesprekken en berichten. Deze apps maken gebruik van wifi of mobiele data en zijn vaak goedkoper dan traditionele internationale telefoongesprekken.

9. Kijk naar alternatieven voor mobiele hotspots

Als je een mobiele hotspot gebruikt voor internettoegang op andere apparaten, overweeg dan of je thuisinternet kunt delen of een vast wifi-abonnement kunt nemen. Dit kan voordeliger zijn dan het gebruik van een mobiele hotspot.

10. Schakel onnodige pushmeldingen en automatische updates uit

Pushmeldingen en automatische updates verbruiken mobiele data. Schakel onnodige meldingen en updates uit om data te besparen. Alle beetjes helpen ten slotte!

Besparen op je telefoonkosten vereist wat werk, maar het is zeker mogelijk. Door het juiste telefoonabonnement te kiezen, een refurbished toestel aan te schaffen en slim gebruik te maken van wifi, kun je je telefoonrekening aanzienlijk verlagen. Blijf kritisch kijken naar je telefoonuitgaven en pas deze tips toe om meer geld in je zak te houden!