Bespaar Magazine
You Are Reading
Kunnen zonnepanelen je geld besparen in Nederland?
0

Kunnen zonnepanelen je geld besparen in Nederland?

Hoewel veel mensen denken dat zonnepanelen alleen voor de rijken zijn, is dat in andere landen niet het geval. In feite meldt een recent artikel hoe Nederlandse huishoudens geld hebben bespaard door op zonne-energie over te schakelen. De prijzen van zonnepanelen zijn sterk gedaald en hoewel het lang kan duren voor je je investering na de installatie hebt terugverdiend, kun je in de tussentijd geld besparen op je elektriciteitsrekening.

Overheidssubsidies

Dit is mogelijk door overheidssubsidies die huiseigenaren met zonnepanelen lagere tarieven bieden dan die zonder zonnepanelen – wat betekent dat ze minder betalen per kilowattuur verbruikte elektriciteit. Bovendien moeten energiebedrijven van huishoudens met zonnepanelen tegen een hoger tarief kredieten voor hernieuwbare energie kopen dan van andere – dus als je overweegt zonnepanelen te installeren wees dan voorbereid op een verandering van je maandelijkse rekening.

Voel je groen!

Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om groen te gaan, vooral in Nederland. Nederland heeft een van de duurste elektriciteitstarieven ter wereld (door zijn afhankelijkheid van steenkool), en zonnepanelen helpen je geld te besparen door je maandelijkse elektriciteitsrekening te verlagen. Je kunt ook overtollige opgewekte stroom terugverkopen, wat je een extra inkomstenstroom oplevert. Zonnepanelen zijn een geweldige investering!