Bespaar Magazine
You Are Reading
Eenvoudig geld besparen? Leer budgetteren!
0

Eenvoudig geld besparen? Leer budgetteren!

Het is niet gemakkelijk om geld te besparen. De beste manier om het te doen is door een budget te maken en je daaraan te houden. De eerste stap bij het maken van je budget is te bepalen hoeveel je je kunt veroorloven om elke maand, of op jaarbasis, uit te geven. Het is belangrijk dat je het juiste getal kiest voor je inkomensniveau, want als je dat niet doet, dan is een budget niet nodig.

Maak vervolgens een lijst van al je vaste uitgaven, zoals huur/hypotheek en nutsvoorzieningen (elektriciteit, water en verwarming). Noteer ook eventuele andere vaste uitgaven zoals auto-betalingen of aflossingen van leningen, want dat zijn noodzakelijke kosten die in het maandtotaal moeten worden opgenomen. Schrijf vervolgens op hoeveel geld er binnenkomt in van je werk, en trek dat af van het maandtotaal om te weten te komen hoeveel geld je overhoudt om elke maand uit te geven. Reken dingen als uitgaan met vrienden in dit bedrag mee.

Leer budgetteren!

Onze belangrijkste tip om snel geld te besparen is vrij eenvoudig: leer budgetteren. Als u controle heeft over uw budget, heeft u controle over uw financiën. Maar waar te beginnen?

Voordat u elke maand geld kunt gaan sparen, moet u grip krijgen op uw cashflow. Dit betekent dat u al uw inkomende en uitgaande inkomstenstromen begrijpt, inclusief eventuele schuldaflossingen, maandelijkse rekeningen en spaarbijdragen.

Hier is hoe een budget te creëren zodat u kunt beginnen snel te besparen:

  1. Houd al uw financiën bij gedurende een periode van 30 dagen. Dit omvat al uw inkomsten en uitgaven.
  2. Vergelijk uw maandelijks inkomen met uw maandelijkse uitgaven om te beoordelen hoeveel u momenteel kunt sparen of hoeveel u elke maand te veel uitgeeft.
  3. Splits uw uitgaven op in vaste en variabele kosten. Uw vaste kosten zijn uitgaven die doorgaans moeilijk aan te passen zijn, zoals uw huur en energierekeningen. Uw variabele kosten omvatten gemakkelijker aanpasbare uitgaven zoals boodschappen, entertainment en abonnementsdiensten.
  4. Identificeer eventuele variabele kosten waarop u kunt gaan bezuinigen om te verhogen hoeveel u elke maand voor uw spaardoelen kunt inzetten.
  5. Evalueer regelmatig uw voortgang en pas indien nodig aan. Als dit een beetje overweldigend lijkt, zijn er tal van budgetterings-apps beschikbaar die kunnen helpen om je aan je budget te houden.