Bespaar Magazine
You Are Reading
Bespaar geld met elastieken sportbanden!
0

Bespaar geld met elastieken sportbanden!

Er zijn veel verschillende soorten sportbanden, maar de meeste mensen gebruiken ze voor trainingsdoeleinden. Een van de meest populaire soorten is de weerstandsband. Deze zijn er in alle soorten en maten, maar ze kunnen duur zijn; sommige kunnen tot €150 kosten! Maar er is een goedkoper alternatief: gebruik in plaats daarvan thuis elastische banden. Je krijgt misschien niet zo veel spanning uit deze banden als met sportspecifieke, maar je kunt ergens van €10-€40 dollar per maand besparen door over te schakelen op je eigen thuis-bandjes!

Oefeningen met elastische banden

Er zijn veel verschillende oefeningen die met elastieken gedaan kunnen worden. Enkele van de meest populaire zijn beenoefeningen. Hier zijn een paar voorbeelden:

-Hamstring Curl: Deze oefening werkt op de hamstrings, dat zijn de spieren aan de achterkant van je dijen. Om deze oefening te doen, lus je een band om een stevig voorwerp en ga je op je rug liggen met je voeten plat op de grond. Nadat je de band om je enkels hebt gewikkeld, krul je je benen omhoog naar je kont. Zorg ervoor dat je je rug stevig tegen de vloer gedrukt houdt en knijp je bilspieren bij de top van de krul samen.

-Kuitheffen: Deze oefening werkt op de kuiten, dat zijn de spieren aan de achterkant van je onderbeen. Om deze oefening te doen, ga je staan met de band om je enkels en voeten tegen elkaar. Til je hielen zo hoog mogelijk op, en laat ze dan langzaam weer zakken.

-Zijwaartse stappen: Deze oefening werkt op de buitenste dijspieren (ook bekend als de abductoren). Om deze oefening te doen doe je een band om je enkels en sta je met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Doe met je rechtervoet een grote stap naar rechts, en doe dan met je linkervoet een stap naar links. Zorg ervoor dat je je heupen naar voren gericht houdt en je core gedurende de hele oefening betrokken is.

-Squats: Deze klassieke oefening werkt op een aantal verschillende spiergroepen, waaronder de quads, hamstrings, en bilspieren. Om een squat met een band te doen, doe je de band om je bovenbenen, en ga zitten alsof je in een stoel gaat zitten. Sta langzaam weer op zonder je knieën naar binnen te laten zakken, en herhaal.

-Beenkrullen: Deze oefening werkt op de hamstrings, dat zijn de spieren aan de achterkant van je dijen. Om deze oefening te doen, lus je een band om een stevig voorwerp en ga je op je buik liggen met je voeten plat op de grond. Nadat je de band om je enkels gewikkeld hebt, krul je je voeten naar je bilspieren toe, zo ver als je kunt gaan zonder enig deel van je lichaam te bewegen, behalve je onderbenen. Let op dat je je heupen tijdens deze beweging niet van de grond laat stijgen!