Bespaar Magazine
You Are Reading
4x tips om te besparen op de autokosten
0

4x tips om te besparen op de autokosten

Boodschappen kopen in de aanbieding en kleding kopen in de sale: natuurlijk wil iedereen besparen op zaken waar het mogelijk is. Maar wist je dat je ook vrij eenvoudig kunt besparen op de autokosten? Zo kun je heel wat euro’s bezuinigen door bijvoorbeeld jouw rijgedrag aan te passen. Dat is weer even mooi meegenomen. Hieronder praten we je bij.

Tip 1: Stap over van autoverzekering

Een auto in het bezit hebben kost nou eenmaal geld. Je moet wegenbelasting betalen, brandstof en natuurlijk moet je verplicht jouw auto verzekeren. Maar gelukkig kun je vrij eenvoudig geld besparen door eens goed te kijken naar jouw autoverzekering. Misschien sluit de premie niet meer goed aan bij jouw auto, omdat de dagwaarde van jouw auto veranderd. Of misschien is het niet meer nodig om jouw auto aanvullend te verzekeren. Wanneer je een goedkope autoverzekering wil, spelen al deze zaken een grote rol hoeveel jij maandelijks kwijt bent. Redenen genoeg dus om dit eens even te checken.

Tip 2: Tank voordelig

De auto weer volgooien met brandstof is nooit leuk. Vaak ben je zo weer vijftig euro lichter. Of, toch niet? Er zijn meerdere manieren om te besparen tijdens het tanken. Zo is het een tip om nooit te tanken langs de snelweg. De brandstofprijzen liggen daar vaak een stuk hoger dan in de stad. Bovendien kun je ook verschillende tankstations met elkaar vergelijken bij jou in de buurt. Hier bestaan verschillende websites en apps voor. Binnen no time weet jij waar je het voordeligst kan tanken. Daarnaast hebben sommige tankstations acties op bepaalde dagen van de week. Rijd je elektrisch? Dan is het een tip om op je werk of thuis op te laden, in plaats van openbaar.

Tip 3: Laat de auto eens een keer staan

Pak jij voor elk boodschappenbezoek de auto, terwijl de supermarkt bij jou om de hoek is? Dat kan ook prima op de fiets, of misschien zelfs wel lopend. Wanneer je al deze autoritjes bij elkaar optelt, verbruik je heel wat brandstof. Laat de auto eens een keer staan en pak in plaats daarvan de fiets. Is ook nog eens gezonder voor je, en beter voor het milieu.

Tip 4: Rijd zuinig

Jouw rijgedrag heeft een grote invloed op jouw autokosten. Als je niet zuinig rijdt, dus niet op tijd opschakelt, hard wegrijdt of juist heel vaak moet optrekken, kan dat heel wat brandstof kosten. Slim dus om iets zuiniger te gaan rijden: trek rustig op, schakel op tijd op en rijd waar nodig op cruise control.