Bespaar Magazine
You Are Reading
Besparen door te bewaren
0

Besparen door te bewaren

Je wilt geld besparen op je dagelijkse boodschappen. Dat lijkt haast onmogelijk in deze dure tijden. We hebben allemaal gemerkt dat je meer betaalt voor minder boodschappen. Toch is er een mogelijkheid. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen nog boodschappen te doen als deze in de aanbieding zijn. Maar de kans is dan groot dat je niet kunt eten wat je lekker vindt. Je kunt daarom beter zuinig omgaan met het voedsel dat je koopt. Wanneer je minder hoeft weg te gooien, geef je minder geld uit. Je hoeft dan immers geen voedingsmiddelen meer te vervangen. Maar hoe zorg je daar nu voor?

Investeer in diepvriesbakjes

We hebben allemaal wel boterkuipjes en bakjes van het afhaalrestaurant in de vriezer staan waarvan de inhoud niet meer te achterhalen is. Het gevolg hiervan is dat je het voedsel dat daarin is opgeborgen alsnog weggooit. Dat is natuurlijk zonde van de energie (van het invriezen) en van jouw energie (van het bereiden van de maaltijden). Wanneer je investeert in diepvriesbakjes, investeer je in jezelf. Zorg dat je kiest voor diepvriesbakjes die transparant zijn. En wil je het écht goed aanpakken? Zorg dan dat je op ieder bakje zet wat er in zit én wanneer het is ingevroren. Dit kun je doen door overschrijfbaar tape te gebruiken.

Voedsel invriezen is niet alleen goedkoper

Het is ook nog eens heel handig. Als je het goed aanpakt, hoef je maar een paar keer per week écht te koken. Op de andere dagen haal je, voor je aan het werk gaat, gewoon een bakje uit de vriezer. Je weet immers wat er in dat bakje zit én dat het hier gaat om voedsel dat je zelf hebt bereid. Je hebt dan, na een lange werkdag, in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Sommige dingen kun je beter niet invriezen

Ben jij gek op een boterham met kaas? Dan is het goed om te weten dat je kaas best kunt invriezen. Maar echt handig is dat niet. Probeer maar eens plakjes te snijden van een bevroren blok kaas. Om de kaas toch zo lang mogelijk vers en snijdbaar te houden, kun je eens kijken naar een kaasdoos. Hebben jij en je partner allebei een andere voorkeur voor een soort kaas? Koop dan twee kaasdozen, voor ieder één. Zo zorg je ervoor dat beide soorten niet hetzelfde gaan ruiken.

Ook het invriezen van plakjes vleeswaren is niet écht handig. Er bestaan speciale dozen waar je je vleeswaren in kunt bewaren. Deze sluiten luchtdicht af en dat zorgt er weer voor dat de vleeswaren, ook zonder de originele verpakking, vers blijven en niet verkleuren.