Bespaar Magazine
You Are Reading
8 manieren om deze week nog geld te besparen
0

8 manieren om deze week nog geld te besparen

Wil je geld besparen? Minder uitgeven en meer besparen? We zijn hier om je te helpen. Hier zijn 8 manieren om ervoor te zorgen dat je geld voor jou werkt, en niet andersom.

# 1: Krijg greep op je boodschappenuitgaven

We weten allemaal hoe gemakkelijk het is als we in de winkel komen en al die glimmende dingen zien… Maar als je ze bij de kassa niet kunt betalen, gaan ze gewoon terug op de plank. Vergeet impulsaankopen, plan je boodschappenlijstje uit voor je boodschappen gaat doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het tijd is om af te rekenen. Je zult jezelf later dankbaar zijn!

#2: Rondkijken is niet alleen voor auto’s

Wanneer was de laatste tijd dat je je verzekering bijwerkt? Van tijd tot tijd zien we onze klanten binnenkomen en offertes van ons vragen als hun verzekering vernieuwd wordt. Maar heb je ooit hetzelfde gedaan met bankzaken, telefoonplannen, breedband aanbieders… of zelfs autoleningen? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden – het loont de moeite om een paar minuten te besteden aan het opvragen van offertes voor je weer voor een jaar op de stippellijn tekent.

#3: Kom in contact met je innerlijke kind

Ken je dat spaarvarken in oma’s lade waar ze vroeger geld in spaarde toen ze klein was? Het wordt tijd dat dat spaarvarken weer in de mode komt! Spaarvarkens zijn altijd goed om elke week dat reservegeld in te gooien, maar als je echt wil je er zeker van zijn dat je geld spaart, waarom open je dan geen spaarrekening? Je kunt er zo weinig of zo veel op storten als je wilt, telkens als je betaald krijgt

#4: Go pre-paid!

We zijn tegenwoordig allemaal dol op onze smartphones en gadgets, maar hoe duurder ze zijn, hoe meer we er voor betalen bij een contract. Waarom zou je jezelf niet wat geld besparen door je niet vast te binden aan langlopende contracten met dure toestellen? In plaats van je telefoon meteen te kopen, kun je overwegen er een op huurkoop te nemen. De keerzijde? Je moet meer dan de helft van de totale kostprijs van het toestel vooraf betalen – maar je kunt de rest spreiden over gemakkelijke maandelijkse betalingen zodat het niet zo veel voelt.#

5: Verleng je pay-day

Als je geld binnenkrijgt, waarom dan niet profiteren van eerder betaald krijgen? Als je wekelijks betaald krijgt en de standaard 26 uitbetalingen per jaar krijgt, is dat meer dan twee maanden extra inkomen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Pas deze tactiek zorgvuldig toe en maak er geen misbruik van – maar als je meer wilt sparen voor Kerstmis, het kopen van een huis of zelfs het nemen van je droomvakantie, waarom zou je jezelf dan niet een vroeger kerstcadeau geven?

#6: Betrek de hele familie erbij!

We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn als het ene lid van het gezin geld wil besparen terwijl het andere zich te buiten gaat aan onnodige uitgaven. Waarom maak je niet iedereen blij door een een klusjesschema eens proberen? Je kunt het zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf wilt – van de kinderen het vuilnis buiten laten zetten, zelf de was laten doen en voor hun huisdieren laten zorgen tot meer helpen bij huishoudelijke klusjes. Niet alleen wordt je huis een stuk opgeruimder, maar je bespaart ook geld!

#7: Koopjesjagen is helemaal in

Wie wist dat er zo veel manieren waren waarop je geld kon besparen, gewoon door ervoor te zorgen dat je de best mogelijke prijs krijgt? Van online winkelen tot het vragen om freebies, je hoeft niet de hele dag op zoek te gaan naar koopjes als we deze lijst klaar hebben liggen. Neem ze één voor één door – ze werken gegarandeerd!