Bespaar Magazine
You Are Reading
6 stappen om je studentenwoning in te richten
0

6 stappen om je studentenwoning in te richten

Je hebt een perfecte studentenwoning gevonden, maar hoe ga je deze inrichten? Met deze zes handige tips bieden we je inspiratie om dit slim aan te pakken. Van een alarmsysteem in je woning tot ruimtebesparende meubels, met deze stappen is jouw studentenhuis zo omgetoverd tot een veilige en comfortabele woonruimte.

1. Veiligheid voorop

Elke woning moet goed beveiligd zijn, dus ook je studentenwoning. Zorg voor goede sloten op de deur. Zijn deze verouderd? Laat ze vervangen door cilindersloten, deze zijn moeilijker open te krijgen door inbrekers. Ook kun je een alarminstallatie laten aanbrengen in huis. Op die manier weet je zeker dat je spullen goed beveiligd zijn, ook wanneer je zelf niet thuis bent.

2. Multifunctionele meubels

Een studentenwoning is vaak niet erg ruim. Om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk te benutten is het slim om meubels neer te zetten die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zoals een slaapbank, of een uitschuifbaar bureau die ook dient als eettafel. Met deze ruimtebesparende meubels kun je alle kanten op.

3. Creëer extra opbergruimte

Benut de muren en hang planken op waar je spullen kwijt kunt. Ook is het handig om lades onder je bed aan te brengen, of een voetenbank neer te zetten die tegelijk opbergruimte heeft. En vergeet geen haakjes op te hangen voor losse spullen, zoals in de gang voor je sleutels en in de keuken voor keukengerei.

4. Maak het gezellig

Geef je studentenwoning een persoonlijk tintje. Hang lijstjes op met foto’s of mooie prints. Zet kaarsen neer en leg wat gekleurde kussens op de bank. Speel je gitaar of fotografeer je graag? Berg je instrument of camera dan niet op in de kast maar zet deze neer in je woonkamer, want ook deze items zijn sfeermakers.

5. Laat de ruimte groter lijken

Heb je echt een kleine studentenwoning of kamer? Met een paar simpele trucs laat je de ruimte al snel groter lijken. Hang bijvoorbeeld een spiegel op en gebruik lichte kleuren. Witte muren en een lichte vloer ogen automatisch ruimtelijker. Bouw de boel ook niet te dicht maar laat wat ruimte open.

6. Planten als finishing touch

Om je nieuwe woning extra gezellig te maken kun je een aantal mooie kamerplanten neerzetten. Een hangplant is bijvoorbeeld leuk in de keuken of voor het raam. Met een grote plant op de vloer in de slaapkamer creëer je een fijne sfeer. Op die manier maak je met planten je studentenwoning helemaal af.